Andrew
263
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-263,bridge-core-2.1.6,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Andrew

De fruitplukker heeft het programma voor zijn vijftigste verjaardag al een tijdje klaarliggen: dit najaar viert Andrew zijn jubileum met een bak leut en een fikse joint, ergens op een straathoek in Amsterdam. Koffie vindt hij vies en dat stikkie zal zijn eerste en laatste zijn, maar het is de reactie van de kinderen waard, daar kun je donder op zeggen.
Andrew trouwde en scheidde twee keer. Zijn eerste vrouw rommelde met drugs en lag vaker in het ziekenhuis dan dat ze thuis op de bank zat. De kinderen -vier stuks, gemaakt in vijf jaar tijd- werden ondergebracht bij hun vader. Inmiddels wonen de oudste drie op kamers en probeert de jongste van zestien het uit te houden met haar moeder. Die laatste heeft daar weinig belang bij, maar het huis van Andrew is klein. Bij hem intrekken, dat gaat niet. Bovendien is zijn dochter hondsbrutaal.

Andrew was veertien toen hij besloot dat zijn schoolcarrière erop zat. Hij plukte tomaten in de kas en stroomde door naar de fabriek, het leger en een Japanse vissersboot vol Chilenen. Geen kip die Engels sprak, maar gelukkig deden ze het kunstje een keer voor. Nu zit de zelfbenoemde gekke Kiwi alweer twaalf jaar in de appels en peren. Zo snel als drie man plukt hij ze, zijn baas kan het beamen.
Nog even en dan doet Andrew alleen nog maar pruimen. Het lichaam heeft er een keertje geen zin meer in en er is meer te zien op aard.
Gisteren is hij uit een vliegtuig gesprongen met de twee Franse reizigers die hij even daarvoor een lift aanbood. Zijn nieuwe kameraden vroegen of hij mee ging skydiven en waarom ook niet? Andrew was eigenlijk naar Wanaka gereden om te waken bij een familievriendin, maar overdag had hij in het hospice toch weinig omhanden. Het skydiven kon mooi tussendoor.

Andrew Nieuw-Zeeland