Andrew
266
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-266,bridge-core-2.1.6,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Andrew

Nog een paar maanden lesgeven aan kinderen zonder gevoel voor wiskunde en dan vliegt Andrew terug naar het Verenigd Koninkrijk. Eenmaal thuis in Birmingham wacht hem een pittige, zelfgeïnitieerde taak: de oud-Oxford student gaat een boek schrijven over zijn grootvader. Die werd na de geboorte ter adoptie afgestaan en op niet zo’n officiële wijze naar de andere kant van de wereld gebracht. Zijn moeder was jong en ongetrouwd bovendien en een baby zou het aanzien van zijn grootouders – beiden onderwijzers – flink schaden. Zij waren het die hun dochter dwongen haar zoontje af te staan. Twintig jaar later start opa – een man geworden – de zoektocht naar zijn biologische moeder.
Grootvader is 86 nu en Andrew voelt de tijd in zijn nek hijgen. Vijftien maanden heeft hij nog nodig, schat hij. Zes maanden voor onderzoek, negen voor het schrijfwerk. Als geen uitgever brood ziet in de roman, blijft het verhaal in ieder geval in de familie. Het is Andrews plicht.

Andrew Engeland