David & Joy
259
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-259,bridge-core-2.1.6,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

David & Joy

Eigenlijk wilde David vandaag gaan paragliden, maar de wind werkt niet mee. Toch even snel de lucht in is geen optie, de Australiër weet wat hij doet. Een maat van hem wist dat niet en die is sinds drie weken hersendood. David voelde op zijn klompen aan dat het een keer zou misgaan, hoe vaak zijn vriend ook riep dat hij alles onder controle had. Alle andere dagen heeft hij domweg geluk gehad.

Geluk, dat was wat Davids ouders zochten toen ze kort na de oorlog Haarlem vaarwel zeiden en op de boot naar Australië stapten. David groeide er op, kreeg er een beste vriend. Die beste vriend kreeg een zusje. Dat werd groter en David verliefd. Dat is nu 32 jaar aan de gang. Als kind al had David de ambitie om in mensen te snijden – de lijn tussen gekte en genialiteit is dun – en daar is hij iets mee gaan doen. Terwijl de chirurg in darmen prikt, leert zijn vrouw Joy pubers kamperen. Outdoor Education, heet dat. Water koken en overleven zonder een mobiele telefoon blijken in de praktijk ongeveer even lastig. Hun eigen kroost redt zich gelukkig beter in het wild. Is te hopen althans, want binnenkort gaat de oudste per zeilboot de wereld over. Zorgen maken David en Joy zich niet, ze zouden het spannender vinden als hun zoon te veel drinkt in de kroeg. Pa vaart een stuk mee vanaf de Galapagos, ma wordt zeeziek zodra ze het woord ‘boot’ hoort en bedankt voor de eer.

David en Joy Australië